Lange wachttijd praktisch rijexamen Roeselare

Alles i.v.m. praktijkopleiding en examen.
Uitstelgedrag97
Berichten: 2
Lid geworden op: 14 jun 2021, 19:01

Lange wachttijd praktisch rijexamen Roeselare

Bericht door Uitstelgedrag97 »

Dag iedereen,

Vandaag ben ik voor de tweede maal gebuist op mijn rijexamen. De eerste keer (in februari) deed ik het examen met de auto van de rijschool; verschrikkelijk idee. De auto waarmee ik oefen stamt reeds uit 2009 en vraagt een compleet andere manier van rijden dan met de auto van de rijschool. Ik had de rijschoolauto dus totaal niet onder controle, viel meerdere malen stil, etc. Het hielp ook niet dat de examinator de 'gevreesde bitch van Roeselare' was die iedereen buist op de eerste poging.
De tweede keer had ik het dus ingepland met mijn eigen auto. Het examen ging relatief goed, enkel scoorde ik slecht op de risicoperceptietest en waren er te veel kleine opmerkingen om me er door te laten. Begin september begin ik aan mijn eerste job (ik ben inmiddels 23j) en ik had gehoopt om binnenkort nog een examenpoging te kunnen doen óf 20u rijles te halen.

EXAMEN: In het examencentrum in Roeselare is het eerst beschikbare moment op de KM website echter midden december 2021?! Een wachttijd van 3-4 maand kan ik begrijpen maar inmiddels is de wachttijd 7 maand?!

20U RIJLES: Ik had reeds 6u gevolgd bij rijschool Boudry, maar heb daar ondanks aandringen nooit een attest van gekregen. Ik ben dit dan uit het oog verloren door de lockdown, totdat de rijscholen opnieuw open gingen en ik mijn rijopleiding verder wou zetten bij de Ardooise Rijschool. Toen ik de reeds gedane 6u wou opvragen bleek dat rijschool Boudry failliet was en mij geen attest meer kon bezorgen. Ook het MOW kon mij niet helpen omdat die man blijkbaar nooit zijn boeken heeft ingediend bij hen. Ik ben dus serieus afgezet (€400) en heb daar nooit meer enige compensatie voor teruggekregen. Daarna ben ik opnieuw begonnen bij de Ardooise rijschool, waar ik inmiddels reeds 10u les gevolgd heb. Nu zijn er bij die rijschool deze zomer nog amper rijlessen vrij waardoor ik niet meteen bij de start van mijn job over een rijbewijs 18M zal beschikken. Ik ben compleet radeloos momenteel :( .

Ik zit enorm in met het feit dat ik door corona een klein jaar niet heb kunnen oefenen en rijlessen volgen en zo onvrijwillig veel tijd ben verloren. Mijn voorlopig rijbewijs vervalt in juli 2022 maar als ik er de derde keer niet door geraak riskeer ik dat ik dat óók opnieuw moet doen door die lange wachttijden...

Weet iemand of er andere manieren zijn om sneller een praktisch rijexamen vast te leggen (met de eigen auto)? Heeft iemand andere raad voor wat ik best doe in mijn situatie?

Hoe zit het momenteel met de verlenging van voorlopige rijbewijzen? Is dit enkel voor zij waarbij het rijbewijs vervalt in corona tijd of kan ik mijn verloren jaar ook later recupereren zodat mijn rijbewijs nog niet vervalt in juli 2022?

Troost of tips over praktische rijexamens in Roeselare zijn zeker ook welkom :( . Ik heb al zo veel geld en energie verspild aan het behalen van een rijbewijs. Momenteel voel ik me echt een mislukkeling.
Inazuma
Berichten: 9959
Lid geworden op: 04 mei 2006, 00:00

Re: Lange wachttijd praktisch rijexamen Roeselare

Bericht door Inazuma »

Geregeld bellen en vragen of er afspraken vrijkomen ...
Ander examencentrum proberen


Als de chaos bij examencentra blijft duren, gaat politiek zeer waarschijnlijk opnieuw de gemakkelijkheidsoplossing kiezen:
Alles verlengen ...
Benny Stinkens
Administrator
Berichten: 6517
Lid geworden op: 27 apr 2005, 00:00
Locatie: Dilsen

Re: Lange wachttijd praktisch rijexamen Roeselare

Bericht door Benny Stinkens »

Ik zit enorm in met het feit dat ik door corona een klein jaar niet heb kunnen oefenen en rijlessen volgen en zo onvrijwillig veel tijd ben verloren.
Hoezo door Corona :?:
De meeste tijd van dat jaar mocht je gewoon oefenen, maar hebt het blijkbaar niet gedaan. :idea:
De rijlessen kon je 3 maanden niet volgen, de rest van het jaar waren de rijscholen gewoon open. :idea:

Jou naam is dus eerder de reden waarom je nu radeloos bent. :(
Hoe zit het momenteel met de verlenging van voorlopige rijbewijzen? Is dit enkel voor zij waarbij het rijbewijs vervalt in corona tijd of kan ik mijn verloren jaar ook later recupereren zodat mijn rijbewijs nog niet vervalt in juli 2022?
Als er al verlengd wordt zoals Inazuma vermoed, zal dit voorlopig zijn tot einde december dit jaar :idea:
Vermits jij nog tot juli 2022 een voorlopig rijbewijs bezit kan je dus helemaal niets recupereren.

Je kan proberen om bij de rijschool waar je nu bezig bent aan te dringen voor de resterende uren die je nodig hebt om naar een M18 te kunnen o.w.v. je werk.
Je kan via nog een andere rijschool de resterende uren nemen (mits attest van huidige rijschool)
Je kan blijven bellen naar examencentrum met de hoop dat er nog plaatsen vrijkomen (gebeurd regelmatig)

Vergeet niet dat je voor je 3de examen hoe dan ook een attest van 6u rijles moet hebben :idea:
Bezit paardenkrachten onder je motorkap, stop een tijger in je tank, maar wees geen ezel achter het stuur.
GastSpast

Re: Lange wachttijd praktisch rijexamen Roeselare

Bericht door GastSpast »

Wie is die gevreesde bitch wel? Ik was ook gebuisd op m'n eerste rijexamen maar wellicht terecht in Roeselare, maar vond het wel (té) streng beoordeeld. ik bedoel hier geen haat te verspreiden naar die mevrouw, is gewoon uit interesse :D
Plaats reactie