Praktijk examen

Vragen over de leerstof i.v.m. het Rijbewijs B.
Emilie123

Praktijk examen

Bericht door Emilie123 »

Wat moet je doen als er een auto slecht geparkeerd staat langs u kant, en er komt geen auto af langs de andere kant, maar het is een volle witte lijn, mag je zomaar over de lijn rijden?
bert.covens
Berichten: 4191
Lid geworden op: 13 sep 2009, 10:11
Locatie: hemiksem

Re: Praktijk examen

Bericht door bert.covens »

Je mag niet over de doorlopende markering heen rijden. Er is daarop geen uitzondering voorzien, ook niet voor de situatie die je beschrijft. De wetgever heeft er nooit bij stilgestaan dat er zulke situaties kunnen voorkomen, en dus eigenlijk nooit een oplossing bedacht voor naderende achterliggers.

Toch verwacht de examinator enig verkeersinzicht van jouw kant. Het is niet de bedoeling dat je daar gaat blijven wachten totdat de eigenaar van die wagen ooit nog 's komt aangedraven. Benader alles wel van de meest defensieve kant.

1) Vertraag in ieder geval. Als blijkt dat bestuurder toch nog op het punt zou staan weer door te rijden, is het beter daarop te wachten, en nadien netjes mee aan te sluiten. Zo voorkom je dat je jezelf in nesten werkt.
2) Als je finaal gestopt bent, en duidelijk is dat de bestuurder nergens te bespeuren is, dan heb je stilaan geen keuze meer. Die markering mag je immers evenmin overschrijden om bvb rechtsomkeert te maken.
3) Driedubbel uit je doppen kijken en correct richting aangeven. En er vervolgens VOORZICHTIG omheen rijden. Opletten dat je niemand anders hindert of in gevaar brengt.
Goed autorijden, betekent vooral ook aan anderen denken
Emilie123

Re: Praktijk examen

Bericht door Emilie123 »

Ah danku en nog vraagje, een zone 30 is meestal in bebouwde kom maar ik Ken het geval waar je op een baan waar je 70 mag rijden plots naar 50 ga en Dan zone 30 wegens een school. Erna is de zone 30 als gedaan gemarkeerd maar geen andere verkeersborden erna en we zijn NIET in bebouwde kom, en Die baan is een baan waar je, zonder limitering, 90 km mag rijden, hoeveel mag je rijden?
GRO
Administrator
Berichten: 12761
Lid geworden op: 26 mar 2005, 00:00

Re: Praktijk examen

Bericht door GRO »

Die baan is een baan waar je, zonder limitering, 90 km mag rijden, hoeveel mag je rijden
Vreemd dat je de vraag stelt en zelf het antwoord in je vraag schrijft:
"een baan waar je, zonder limitering, 90 km mag rijden", DUS 90
Inazuma
Berichten: 11360
Lid geworden op: 04 mei 2006, 00:00

Re: Praktijk examen

Bericht door Inazuma »

Emilie123 schreef:Ah danku en nog vraagje, een zone 30 is meestal in bebouwde kom maar ik Ken het geval waar je op een baan waar je 70 mag rijden plots naar 50 ga en Dan zone 30 wegens een school. Erna is de zone 30 als gedaan gemarkeerd maar geen andere verkeersborden erna en we zijn NIET in bebouwde kom, en Die baan is een baan waar je, zonder limitering, 90 km mag rijden, hoeveel mag je rijden?
50 tot het eerstvolgende kruispunt :!:

Er is namelijk nergens in de wegcode bepaald dat een zonale snelheidsbeperking dmv een aanwijzingsbord F4a Afbeelding , een eerdere lokale snelheidsbeperking met C43 Afbeelding opheft.

C43. Vanaf het verkeersbord tot het volgend kruispunt, verbod te rijden met een grotere snelheid dan deze die is aangeduid.

Na het kruispunt, als je niet in een andere snelheidszone zit, en er geen borden C43 meer staan : 90
Tenzij er 2 rijstroken per rijrichting zijn, gescheiden door een fysieke middenberm (geen wegmarkeringen) dan mag je 120.
Plaats reactie