Snorfiets

Plaats een reactie

Bevestigingscode

Typ enkel de gevraagde letters over. De code is niet hoofdlettergevoelig en bevat enkel letters.

Bevestigingscode
Smilies
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Snorfiets

door Benny Stinkens » 20 okt 2006, 09:01

Quote: Hey!
@Stacyetg,

Ook hey Ik ben diegene die je vorige posting verwijderdt heb en de reden is gewoon dat ik niet begrijp wat [SPAM] en dergelijke hiermee te maken heeft.

Jij post opnieuw deze linken waarop ik me dus afvraag wat ik over het hoofd zie en zou graag van je een woordje uitleg hebben, want anders zal ik ze opnieuw moeten verwijderen.

Toevoeging door Rafael:

Net weer 2 posts verwijdert over hetzelfde onderwerp als Benny aanhaalt. Ik vrees dat het forum last gaat krijgen van spam.

door Jozef » 21 sep 2006, 12:02

eugeen schreef: Beter zo dan oeverloos te liggen discussieëren, want dan brengt het ene woord het andere mee en zal je misschien nog kunnen aangeklaagd worden wegens laster.
Inderdaad. Sommige politiemensen hebben er een handje van weg om je met hun arrogantie te provoceren tot uitspraken en gebaren die ze kunnen interpreteren als smaad. Laat je hier niet aan vangen! Wil je een vuist maken, doe het dan in je broekzak, zodat de politieman ze niet ziet.

door Clio-Tuning » 21 sep 2006, 11:30

Allemaal hartelijk bedankt!
Wel grappig, bijna alle brommertjes hebben nu bijna een spiegel op school

Om mij beleefd te houden heb ik geen problemen, dus dat komt wel inorde.

door Jozef » 21 sep 2006, 05:27

door GRO » 21 sep 2006, 05:25

Jozef schreef: Of houdt hij zich voor Tijl Uilenspiegel ...
Zou het Pallieter kunnen zijn? Die hing de hele buitenkant van zijn huis vol spiegels.

door Jozef » 21 sep 2006, 05:16

Benny Stinkens schreef: Misschien heeft die agent aandelen in spiegels
Of houdt hij zich voor Tijl Uilenspiegel ...

door Benny Stinkens » 21 sep 2006, 02:13

Quote: Wel grappig, bijna alle brommertjes hebben nu bijna een spiegel op school Laughing
Misschien heeft die agent aandelen in spiegels

door Clio-Tuning » 20 sep 2006, 11:27

Ik haal deze topic ff terug naar boven want vandaag stond er weer een politieagent aan de schoolpoort.

Ik kwam met mijn bromfiets klasse B aangereden.
Politieman doet teken om tot bij hem te rijden.
Hij vraagt waarom ik geen spiegel heb. Het is verplicht volgens hem.
Volgende week zou het grote controle op school zijn vertelde hij.

Is het nu verplicht om een linker spiegel te hebben op een B klasse bromfiets?

door GRO » 20 sep 2006, 09:56

Jozef schreef: Laat hem dan gerust een PV opstellen. Daarin zal hij wel moeten vermelden welk artikel van welke wet of besluit je zou overtreden hebben, en hij zal er geen vinden. Het Parket zal dan ook geen vervolging tegen jou kunnen instellen.
Dat is inderdaat het beste wat je kan doen.

Ben je zelf zeker van je stuk en beweert de agent het tegenovergestelde, laat hem dan een PV maken.

Nadien, wanneer de agent in zijn PV zal moeten noteren tegen welk artikel je in overtreding bent, zal hij wel ontdekken dat hij het verkeerd voor had.

Beter zo dan oeverloos te liggen discussieëren, want dan brengt het ene woord het andere mee en zal je misschien nog kunnen aangeklaagd worden wegens laster.

door Jozef » 20 sep 2006, 07:48

@ Clio-Tuning:

Wees voorzichtig met, maar niet bang van een politieman.

Als je wil vermijden dat hij het gaat uithangen, vraag hem dan beleefd en vriendelijk naar de tekst van de rechtsbron waarop hij zich baseert.

Blijft hij moedwillig, dan heeft het geen zin nog verder met hem te praten. Laat hem dan gerust een PV opstellen. Daarin zal hij wel moeten vermelden welk artikel van welke wet of besluit je zou overtreden hebben, en hij zal er geen vinden. Het Parket zal dan ook geen vervolging tegen jou kunnen instellen.

Bewijs daarna de gemeenschap een dienst en leg klacht neer bij het Comité P wegens het verspreiden van valse informatie over de verkeerswet en haar uitvoeringsbesluiten, en wegens roekeloze en tergende rechtsgang. Het volstaat daartoe het elektronisch formulier in te vullen en te verzenden dat je op de website van het Comité P onder &quotKlachten&quot in het menu links vindt.

door Bertje » 20 sep 2006, 07:10

Druk dat artikel af (inclusief titel en datum) en duw het ten gepasten tijde onder de neus van de politieambtenaar die je een aanmerking geeft op de afwezigheid van je zijspiegel(s).

door Jozef » 20 sep 2006, 05:57

Neen, een bromfiets klasse B hoeft niet uitgerust te zijn met een achteruitkijkspiegel.

Zie art. 30 van het koninklijk besluit van 10 oktober 1974 houdende algemeen reglement op de technische eisen waaraan de bromfietsen, de motorfietsen en hun aanhangwagens moeten voldoen.

Zie ook deze draad op het Wegcode Forum, waar een politieambtenaar hetzelfde antwoord geeft als ik.

door Jozef » 15 mar 2006, 01:53

@ Speciale gast:

Vooreerst wens ik erop te wijzen dat jouw bovenstaande posting betrekking heeft op een posting van mij van 27 oktober 2005.

We hebben intussen op dit forum het voorrecht gehad dat enkele politiemensen bereid waren een open en vooral - wat ik met jou tot nu toe gemist heb - eerlijke dialoog aan te gaan, welke tot aanzienlijk meer wederzijds begrip tussen de politiemensen en de andere forumbezoekers geleid heeft. Vele punten uit jouw posting werden aldus dan ook al behandeld op dit forum. Op enkele andere punten zal ik even nader ingaan. Ik hoop dat jij of andere politieagenten het me niet kwalijk zullen nemen dat ik, net als jij, een kat een kat noem.
Je schreef: Het is dan ook vanzelfsprekend dat het overgrote deel van de politieagenten die verkeer niet als hoofdtaak hebben zich daar niet op gaan toespitsen en dat die eerder de taak die hun voorbehouden is ter harte nemen.
Goed, maar dan geldt wel: "Schoenmaker, blijf bij je leest". Want met 12 stielen en 13 ongelukken is niemand gebaat, ook geen politieagent. Dat ik van mijn centrale verwarmingsinstallateur verneem dat er politieagenten zijn die in hun vrije tijd in het zwart verwarmingsinstallaties gaan plaatsen en er nooit in slagen om ze zonder zijn tussenkomst aan de praat te krijgen, dat kan ik begrijpen. Maar als je, vanuit enige beroepsernst, ook maar enigszins begaan bent met het imago van de Politie, je werkgever, en je moet aan een school de uitrusting van fietsen en bromfietsen gaan controleren, zorg er dan voor dat je toch ten minste die dag dat kleine stukje uit het verkeersrecht kent, ook al ben je het dan de volgende dag alweer vergeten. Je wordt ten slotte toch betaald om je job behoorlijk uit te voeren, en niet om er met je klak naar te smijten.
Quote: Denk je dat bv. een informaticus geen vergissingen maakt?
Als informaticus kan ik je bevestigen dat ik voortdurend vergissingen maak. Daar houdt de vergelijking dan ook wel op.

Ten eerste: een digitale computer bevat schakelingen die slechts twee relevante spanningstoestanden hebben, welke we voorstellen door 0 of 1. Een goedkoop PCjte met 512 MB geheugen heeft zo 512 x 1024 x 1024 x 8 = 4.294.967.296 schakelingen. En als we er daar ook maar eentje van op 0 zetten in plaats van op 1 (of omgekeerd), dan loopt het gegarandeerd fout. Er bestaat niet zoiets als 0,1 of 0,9 dat bijna goed is, en desnoods met een navolgend PV kan rechtgezet worden.

Ten tweede: een professionele informatica-omgeving van zelfs nog maar een middelgrote organisatie heeft een complexiteit waarvan de grootte-orde vele malen deze van het verkeersrecht overtreft.

Ik heb altijd mijn werk grondig getest. En als er dan toch nog eens een foutje mij ontgaan was, heb ik dat altijd onmiddellijk erkend en rechtgezet, zonder dat de eindgebruiker daarvoor meer van informatica moest afweten dan ik en hij een advocaat onder de arm diende te nemen.
Quote: Bijna wekelijks ligt ons informaticasysteem wel ergens op een bepaald moment plat of halfplat
Dan blijt daaruit de extreme incompetentie van diegenen die de contracten opgesteld hebben. Met een degelijke SLA (service level agreement) duren dergelijke wantoestanden immers geen maand. Er zullen dus duidelijk weer obscure praktijken aan de orde geweest zijn.

Hoe dikwijls ligt Google plat? Wel, in vergelijking met Google is jullie informaticasysteem een zandkorreltje aan het strand.
Quote: Dat is geen verantwoordelijkheid van de politieagenten individueel, maar van het politiebeleid en de regering die daarvoor onvoldoende financiën en middelen uittrekken en absoluut geen interesse tonen.
Ik kan je verzekeren dat ik veel vrije tijd en eigen geld besteed heb om mijn beroepskennis uit te breiden, hoewel het me nooit een promotie opgeleverd heeft. Volgende keer dat we elkaar ontmoeten, zal ik jou mijn kaart tonen, waaruit blijkt dat ik Microsoft Certified Professional ben. Kijk intussen maar even op de site van Microsoft wat je moet doen om dat te worden: wel wat meer dan het verkeersreglement uit het hoofd leren.
Quote: Wat een vreemde manier, Jozef, om uit te drukken dat een proces-verbaal in verkeerszaken (als de voorwaarden voldaan zijn) speciale bewijskracht heeft, zijnde in menselijke taal uitgedrukt dat het woord van een politieambtenaar door de rechter MOET en ZAL geloofd worden tot het tegendeel door de overtreder BEWEZEN is.
Wat ik met het citaat waar je naar verwijst wilde duidelijk stellen, is dat een politieagent zich strikt dient te beperken tot zijn louter zakelijke en objectieve vaststellingen. Zoals ik al meermaals op de politierechtbank gemerkt heb, hebben de meeste rechters een vreselijke hekel aan politieagenten die zelf rechtertje willen spelen, en draait dit meestal in het voordeel van de overtreder uit. De beoordeling van de door een politieagent medegedeelde vaststellingen komt immers uitsluitend en volkomen souverein aan de rechter toe.
Quote: Een onmiddelijke inning, Jozef, wordt autonoom door de politieambtenaar opgesteld en ontvangen, zonder dat het parket daar aan te pas komt, instructies geeft, inzage heeft of wat dan ook. Wanneer de overtreder betaalt, dan heeft het parket zelfs geen weet van het opstellen van een onmiddellijke inning.
Klopt niet. Het parket heeft het recht een onmiddelijke inning of minnelijke schikking te weigeren, en over te gaan tot dagvaarding voor de rechtbank.
Quote: Maar weet je Jozef, dat het voor een politieambtenaar ook niet altijd eenvoudig is om beleefden kalm te blijven met sommige arrogante burgers?
Ja, dat weet ik, en dat betreur ik ten zeerste.

Het is niet moeilijk om kalm te blijven met een gesprekspartner, als je weet dat je hem een PV voor smaad aan de Politie aan zijn broek kunt lappen, en hij het heel wat moeilijker zal hebben om stappen tegen jou te ondernemen.

Ik vraag me bovendien af hoe een politieagent, die gekozen heeft voor een beroep waarin zich extreem kritieke situaties kunnen voordoen, kalm kan blijven als er geschoten wordt, maar niet als er enkel verbaal geweld gebruikt wordt.

Sommige politieagenten hoeven trouwens geen arrogante burger te ontmoeten om zich alvast bij voorbaat tegenover hem onbeleefd en arrogant op te stellen.
Quote: Wanneer je als overtreder een verklaring moet afleggen bij een verkeersinbreuk, is het alleszins GEEN goede raad om aan te bevelen dit niet of later te doen. Het kan alleen maar vraagtekens plaatsen omtrent uw goede bedoelingen naar de verbaliserende politieambtenaar, parket en/of rechter toe. Vergeet niet dat de verbaliserende politieambtenaar alle gedragingen, of ze nu positief of negatief zijn, in het proces-verbaal kan opnemen, en dat dit een invloed kan uitoefenen op een definitieve strafmaat voor de rechtbank.
Ik kan niet anders dan hieruit afleiden dat je de fundamentele rechten op verdediging grondig miskent.

Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar één rechter het ongunstig zou interpreteren dat een beschuldigde eerst zijn advocaat wenst te raadplegen alvorens een verklaring af te leggen. Dat is misschien de politiestaat waarvan je droomt, maar die gelukkig nog ver af is.
Quote: Wat bedoel je met "de commissaris", Jozef? M.i. is er in deze draad nergens sprake van een commissaris en bespreek je een eventuele verkeersinbreuk eerder met de verbaliserende politieambtenaar. Een commissaris heeft totaal geen zeggenschap over vaststellingen van een politieambtenaar en kan en mag daar ook geen druk uitoefenen of hij begaat zelf een misdrijf.
In de alinea net vóór dit citaat had ik het wel degelijk over een onderhoud met de commissaris. Ik vind het jammer dat dit jou als het ware toevallig ontgaan is.

Ik weet dat een commissaris, als de politieagent voet bij stuk houdt, geen zeggenschap heeft over de inhoud van een door die politieagent opgesteld PV.

Als de verbaliserende politieagent voor geen rede vatbaar blijkt, lijkt het mij evenwel aangewezen de zaak met de commissaris te bespreken, in de hoop dat hij de betrokken politieagent op betere gedachten zal kunnen brengen.

Het staat de betrokken politieagent uiteraard vrij zijn commissaris te negeren, en later aan de tand gevoeld te worden door het Comité P.
Quote: Dit klopt uiteraard, maar misschien dat het toch wel aangewezen is om direct daarbij de keerzijde van de medaille ook te vermelden. Een verschijning voor de rechtbank kan nare gevolgen met zich meebrengen. Men heeft uiteraard kans op vrijspraak, maar men loopt ook het risico veroordeeld te worden, met veel hogere boetes, extra strafmaatregelen (bv. verval tot sturen, speciale verbeurdverklaring, volgen tot opleidingen) en opname op uw persoonlijk strafregister als gevolg. Je hebt dit zelf aangehaald een paar alinea's verder, maar misschien had dit beter hier direct bij geplaatst geweest.
Ik zal de mensen altijd aanraden het slechts tot een proces te laten komen als ze 100% zeker zijn van hun stuk.

Maar ik betreur ten zeerste jouw uitspraak, die er onmiskenbaar op gericht is zich hoe dan ook neer te leggen bij het PV van een politieagent. Nogmaals: de door jouw gedroomde politiestaat bestaat gelukkig nog niet, en zal ook nooit bestaan in een land als België. Als rechtschapen politieagent, die trouw gezworen heeft aan de wetten van het Belgische volk, zou je veeleer de burger objectief dienen te informeren op zijn recht op rechtspleging, in plaats van hem daarvan a priori al af te schrikken.
Quote: Is er ergens een dienst waar politieambtenaren terecht kunnen wanneer ze zich onterecht behandeld voelen door de burger? (Grapje, hé Jozef maar ongetwijfeld weet je daar OOK het antwoord op)
Natuurlijk bestaat die mogelijkheid. Kijk maar op Klotenknijper.

Ik kan dit helaas niet meer als een grapje opvatten. Daarvoor getuigt je posting van te vele frustraties. Frustraties die ik kan begrijpen, maar niet kan goedkeuren.
Quote: Comité P houdt zich niet bezig met banale klachten inzake 'niet correcte behandeling'. Men KAN daaromtrent wel klacht neerleggen, maar deze worden zo goed als allemaal doorgesluisd naar de lokale politiezones voor opvolging. Dus ik zou zeggen, bespaar u de rit naar Brussel.
Ik neem aan dat je niet wenst dat ik deze uitspraak overmaak aan het Comité P. Deze mensen houden zich wel degelijk bezig met niet correcte behandeling door politieagenten. En ook al vertrouwen ze het onderzoek dienaangaande toe aan het Inter Toezicht van de lokale politiezone, zullen ze wel degelijk toezicht uitoefenen op de resultaten daarvan. Een rit naar Brussel is overigens totaal niet nodig om een klacht neer te leggen bij het Comité P.

Over de goede werking van het Comité P zullen trouwens binnenkort nog wel enkele van je collega's kennis kunnen nemen.

door GRO » 15 mar 2006, 01:28

Quote: Ik wil deze wijze woorden van Jozef nog even wat benadrukken. Teken bij de minste twijfel nooit een politieverklaring zonder de toestemming van jouw advocaat. Sommige politieagenten proberen je te intimideren om dat wel te doen. Ken je rechten!
Dit natuurlijk zo als er enige twijfel zou ontstaan, of je kan je niet verzoenen met de tekst die de politieagent voorleest.

Maar ik meen ook wel dat in veruit de meeste gevallen de politie alles zo correct mogelijk zal noteren.

door BBB » 15 mar 2006, 01:03

Jozef schreef:
Quote:
Ik kan me niet voorstellen dat er ook maar één rechter het ongunstig zou interpreteren dat een beschuldigde eerst zijn advocaat wenst te raadplegen alvorens een verklaring af te leggen. Dat is misschien de politiestaat waarvan je droomt, maar die gelukkig nog ver af is.
Ik wil deze wijze woorden van Jozef nog even wat benadrukken. Teken bij de minste twijfel nooit een politieverklaring zonder de toestemming van jouw advocaat. Sommige politieagenten proberen je te intimideren om dat wel te doen. Ken je rechten!
In Nederland hebben zelfs voor moord onschuldige mensen 10 jaar of langer in de gevangenis gezeten omdat ze onder druk een verklaring hebben getekend. Voorbeelden hiervan zijn de Puttense moordzaak en de vuurwerkramp. Hierbij kreeg de politie tunnelvisie en hebben ze de verdachte (die dus achteraf onschuldig bleek te zijn) gedwongen een verklaring te tekenen door middel van zeer onorthodoxe verhoormethoden slaapdeprivatie, emotionele chantage, bedreigingen enz. Uiteindelijk was het dankzij een populaire misdaadjournalis (Peter R. de Vries) dat hun onschuld bewezen werd, maar wel na jaren in de bak te hebben gezeten. Zowel de rechter van de rechtbank als de rechters van het gerechtshof hebben zich laten misleiden door politie en justitie en dat vooral doordat ze dachten...de verdachte bekende zelf schuldig, dus het zal wel zo zijn. Uiteraard waren de rechters niet op de hoogte van de wanpraktijken van politie.

Het betreft hier 'slechts' verkeersovertredingen, maar hier geldt natuurlijk wel hetzelfde principe voor. Teken nooit iets zonder advocaat als het niet waar is of je niet zeker bent. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Omhoog